27 Nijmeegse evenementen gaan verduurzamen!

27 evenementen die zich committeren om hun evenement te gaan verduurzamen. Een enorme prestatie en dus ook een feestje waard!

Foto gemaakt door Gerard Verschooten. Nijmegen, 2-6-2017 .

Vrijdag 2 juni verzamelden iedereen zich op het terrein waar Music Meeting waar de opbouw van dit festival in volle gang was. Iedereen was aanwezig, speciaalbiertjes werden geschonken en plaatjes gedraaid. Een gezellig gezelschap. Bert Lagerweij opende het evenement met algemene informatie over Green Capital Challenges en het thema Duurzame evenementen waarvan hij de aanjager is. Teddy Vrijmoet vertelde hoe de Vierdaagse al enige tijd bezig is met verduurzaming en wat de plannen voor aankomend jaar zijn.

Sanne Grijsen, de nieuwe directeur van Music Meeting, legde uit hoe zij als Arnhemmer in Nijmegen ineens moest gaan nadenken over hoe duurzaam haar evenement zou zijn. Haar eerste gedachte: dit kost me zo veel geld.. bleek niet helemaal te kloppen. Deze editie van Music Meeting zijn er geen plastic flesjes meer verkocht alleen nog herbruikbare/hervulbare plastic flessen, vooruitgang!

Ben van Hees van de gemeente Nijmegen vertelde waarom hij trots is op de Nijmeegse evenementen die zich hebben committeert en hier vandaar zijn. Samen met Bert onthulde hij het convenant dat daarna met vrolijke internationale muziek en uitspraken in verschillende talen zal worden ondertekend, het blijft immer en Europese prijs die Nijmegen heeft gewonnen!

Foto gemaakt door Gerard Verschooten. Nijmegen, 2-6-2017 . Nijmegen, 2-6-2017 .
Foto gemaakt door Gerard Verschooten. Nijmegen, 2-6-2017 .

Het team van Duurzame evenementen vertelde ons hoe de duurzame scan er uit zal gaan zien en wat de eerste praktijkervaringen zijn. De Dag van het levenslied heeft de scan als eerste mogen testen. Dit had positieve resultaten maar bevatte ook zeker leermomenten. Omdat deze leermomenten voor iedereen belangrijk zijn zal het ook niet lang duren voordat de volgende bijeenkomst georganiseerd wordt. Leren van elkaars fouten en delen van tips is wat deze evenementen willen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *