Afvalproject Zwanenveld – bewonersbijeenkomst

Op 3 maart heeft er een bewonersbijeenkomst plaatsgevonden in het kader van het project ‘Afvalproject Rode & Blauwe flat Zwanenveld’, zie de tweede Challenge Sociale Duurzaamheid.

De bijeenkomst is bezocht door een twintigtal bewoners. Hier konden zij door het invullen van een enquête hun mening geven over de afvalsituatie in en rondom hun flats. Daarnaast konden zij ook in gesprek met mensen die namens de gemeente, Talis, Lentekracht en de Green Capital Challenges in de wijk actief zijn.

Er is een leuke groep bewoners langsgekomen, die graag mee wilden denken en het een goed initiatief vonden. Veel bewoners gaven aan dat zij zich ergerden aan de rommel en het zwerfafval rondom hun flats en dat zij hier graag verandering in zouden zien. Al met al is er veel waardevolle informatie opgehaald met betrekking tot de huidige situatie, mogelijke oorzaken en mogelijke oplossingen. De algemene ervaring van de bijeenkomst is zodoende erg positief.

Als vervolgstap zal er begin april een volgende bijeenkomst worden georganiseerd met enkele bewoners die tijdens deze eerste bijeenkomst hebben aangegeven eventueel verder betrokken te willen worden bij het project. Tijdens de vervolgbijeenkomst gaan de bewoners en andere stakeholders uit de wijk met elkaar om de tafel om een definitieve probleemdefinitie op te stellen en vervolgens gezamenlijk tot een conceptoplossing te komen.

eacties “Afvalproject Zwanenveld – bewonersbijeenkomst

  1. you could try here Reply

    I simply want to say I am beginner to weblog and seriously enjoyed this web page. Almost certainly I’m going to bookmark your blog post . You absolutely have very good articles. Thank you for revealing your blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *