Challenge Wandelen voor Water komt eraan 21 maart

Gastles Wandelen voor Water -Astrid- Rotary- basisschool BrakkensteinWandelen voor Water komt eraan 21 maart en wordt zichtbaar voor de buitenwereld. Kinderen helpen kinderen in Wandelen voor Water aan watervoorzieningen. Gastlessen op basisscholen zijn gestart ter voorbereiding op de sponsorloop Wandelen voor Water, een challenge binnen het thema Water! “Schoon drinkwater is niet vanzelfsprekend.
Kinderen lopen vaak uren voor water. Een derde van de Wereld heeft geen toilet!” Kinderen uit Nijmegen en omgeving lopen 21 maart  6 km met 6 liter water in hun rugzak door het fraaie Rivierpark rondom de Spiegelwaal. Dit wordt ook wel een klimaatadaptatieproject wordt genoemd. Nu nog even ons gedrag aanpassen door ook bewust om te gaan met water.

Leven met Water: bewustwording leerlingen basisscholen

gastles Wandelen voor Water - Stichting Kansarmen Skri LankaOm leerlingen van deelnemende basisscholen aan Wandelen voor Water bewust te maken van het belang van water krijgen zij gastlessen verzorgd door leden van Rotary clubs  (Rotary serving humanity) en Jan van der Steen van Stichting Kansarmen Sri Lanka. Hij is nauw betrokken bij watervoorzieningen voor kinderen en scholen in dit land. Hij vertelt over het leven daar en het belang van water.

Na vele uren voorbereiding treden organisatoren van Wandelen voor Water Nijmegen naar buiten te beginnen met gastlessen op deelnemende basisscholen. ‘Leven met water’ is een thema binnen Green Capital 2018. Dan gaat het vooral over Nijmegen klimaatbestendig maken en leren omgaan met hoosbuien en hitte. Echter, water is een dagelijks behoefte. Kinderen hiervan bewust maken is belangrijk: Wat betekent het als water niet uit de kraan komt binnen een paar voetstappen?
Op 21 maart lopen basisschoolleerlingen uit het Rijk van Nijmegen geld bij elkaar voor watervoorzieningen voor kinderen in het bergdorpje Vidyapradepa in Sri Lanka.

Veel partijen maken Wandelen voor Water mogelijk

Wandelen voor Water wordt in het Rijk van Nijmegen georganiseerd door Rotary clubs in samenwerking met de Green Capital Challenge Water (Aanjager weervrouw Margor Ribberink).
Deelnemende basisscholen zijn:
Brakkenstein, De Uitdaging. De Lanteerne, De Kampus, De klumpert en De Wieling.
Cultuurspinnerij De Vasim is het start- en eindpunt voor de wandeling en biedt onderdak voor Wandelen voor Water.
Marcella Moves gaat een spetterende warming-up verzorgen.
Wethouder Renske Helmer komt meedoen en zorgt voor het openingswoord.
De voorzitter van de landelijke organisatie Wandelen voor Water, Chris Amsinger (Aquaforall)  is van plan om naar Nijmegen te komen om het opgehaalde bedrag met de sponsorloop Wandelen voor Water bekend te maken.

De organisatie heeft er zin in. We hopen op gulle gevers en een fascinerende sliert blauwe rugzakjes door Rivierpark Nijmegen, die ons nog lang bij blijft evenals het besef dat we ook met water zuinig moeten omgaan.

facebook Wandelen voor Water Nijmegen

Houdt de Facebookpagina Wandelen voor Water Nijmegen in de gaten voor actueel nieuws, foto’s en filmpjes.

Meer info over de Green Capital Challenge Water zie Thema’s.
De andere challenges binnen het thema Water:

Zie ook andere info op deze site over Wandelen voor Water.

Wandelen voor Water

eacties “Challenge Wandelen voor Water komt eraan 21 maart

  1. look at this site Reply

    I just want to say I’m beginner to weblog and truly enjoyed you’re web page. Probably I’m likely to bookmark your site . You amazingly have terrific article content. With thanks for revealing your webpage.

  2. businessinchicago.tk Reply

    This is very interesting, You are a very skilled blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your excellent post. Also, I have shared your website in my social networks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *