Duurzaam Estafettestokje naar Thuisafgehaald

Ter afsluiting van de themamaand Voedsel ontving vandaag ‘Bijzonder Thuisafgehaald‘ Nijmegen het duurzame estafettestokje van ‘Van Tuin Tot Bord‘. Het initiatief koppelt buurtgenoten aan elkaar met een passie voor koken en/of eten. In 2017 werden er tot nu toe op deze manier in Nijmegen 3130 maaltijden gedeeld.

Tamara Willemsen en Thomas Balvers matchen juist mensen met een bijzondere hulpvraag met betrekking tot de avondmaaltijd.

Tot nu toe heeft Thuis Afgehaald Nijmegen 2300 maaltijden ook op projectlocaties gedeeld, gekookt door Bijzondere Kok. Het gaat onder andere om mensen die (tijdelijk) niet voor zichzelf kunnen koken of met bijzondere dieetwensen. Ze koppelen mensen aan buurtinitiatieven om gezamenlijk een maaltijd te nuttigen. Dit zijn er inmiddels tientallen per week. Bijzonder thuisafgehaald is het 56ste initiatief dat het Duurzame Estafettestokje in ontvangst neemt. Tamara reageert enthousiast op de ontvangst van het stokje. ‘Wij vinden het sociale aspect het belangrijkste, dat er meer contact ontstaat tussen mensen in de buurt. Daarnaast dragen we met thuisafgehaald ook bij aan het verminderen van voedselverspilling en de gezondheid van mensen.’

Momenteel zijn ze hard op zoek naar ambassadeurs voor thuisafgehaald in Nijmegen in verschillende wijken en zijn er twee Syrische koks op zoek zijn naar een leuke locatie in Nijmegen om wekelijks een Syrische maaltijd voor te schotelen. Bent u iemand of kent u iemand die moeite heeft met koken? OF vindt u het leuk om voor een ander te koken? Neem dan contact met op met Tamara of Thomas: tamara@thuisafgehaald.nl of thomas@thuisafgehaald.nl.

eacties “Duurzaam Estafettestokje naar Thuisafgehaald

 1. Peter Smit Reply

  Zou ik in Nijmegen ergens macrobiotisch kunnen eten of zulk eten kunnen afhalen?
  Niet dat ik het zelf niet kan, maar bij worden het vaak saaie eenpans-gerechten en alleen eten is op zich al saai. En als 71 jarige zou ik het fijn vinden mensen te leren kennen die op die manier kunnen koken mocht ik het een keer niet meer zelf kunnen.
  Gelukkig kan ik de kosten vergoeden.

 2. here Reply

  I simply want to mention I’m new to weblog and certainly loved this web-site. Very likely I’m going to bookmark your blog post . You surely have very good writings. Thanks for sharing with us your website page.

 3. businessinaustin.tk Reply

  Thanks for every other informative site. The place else may I get that kind of info written in such an ideal manner? I have a undertaking that I am simply now running on, and I’ve been on the look out for such information.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *