En het estafettestokje is nu bij … Soeka Chocolate!

Soeka ChocolateOp dinsdag 21 november ontving Soeka Chocolate het Duurzame Estafettestokje als eerste initiatief van de themamaand Eerlijke Handel. Soeka Chocolate produceert en verkoopt eerlijke chocolade gemaakt van Indonesische cacao die ze direct bij de boer inkopen. Dat betekent meer inkomen voor de boer én (h)eerlijke chocolade.

 

 

 

Guus Baarends en Lisa Storms namen het stokje over van Bijzonder Thuisafgehaald bij Wijkplaats Buur, waar hun bijzondere chocolade al verkocht wordt. In oktober wonnen ze al de ‘Het beste idee’ van de gemeente Berg en Dal, en dat ze nu nog een keer in het zonnetje worden gezet met het Duurzame Estafettestokje vinden ze geweldig. Naast dat ze werken volgens het eerlijke ‘van boon tot reep’-principe, werken ze ook met geitenmelk. Dit maakt de melkchocolade variant lichter verteerbaar dan melkchocolade gemaakt met koemelk.

Wil jij de chocolade proeven? Er is al een aantal verkooppunten in de regio Nijmegen waar Soeka Chocolate te verkrijgen is. Wil je de chocolade verkopen of serveren in je (horeca) bedrijf? Neem dan contact op met Guus of Lisa via hun website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *