Het duurzaam Estafettestokje gaat naar … Stichting Dagloon

Dagloon

Het duurzaam Estafettestokje gaat verhuizen, de circulaire modelwoning in de Diepenbrockstraat verlaten. Deze woning, zo fraai en verfijnd ingericht naar de ideeën van interieurontwerpster Anselien School, blijft dit Green Capital jaar beschikbaar voor de bewoners van de Spoorbuurt en voor zovele anderen, die belangstelling hebben voor duurzame kleinschalige inrichting gebaseerd op de gedachte van circulaire economie.

Tijdens het Duurzaamheidscafé van dinsdag 27 februari zal Anselien School het gewilde stokje overdragen aan Stichting Dagloon. De activiteiten van dit werkbedrijf passen in de thematiek van deze maand, en dat is afval. Aanjager Koos van Dael, als zelfstandig ondernemer sterk betrokken bij de broedplaats van veelal klassieke ambachten de Smeltkroes, richt zijn activiteiten vooral op afvalmanagement. Hij en zijn medeleden van de themagroep zien in Stichting Dagloon een passende opvolger voor het houderschap van het duurzaam estafettestokje.

Stichting Dagloon is een werkcollectief voor inwoners van Nijmegen die als gevolg van psychiatrische stoornis, licht verstandelijke beperking of problemen door verslaving niet in staan zijn een reguliere baan te vinden. De veelal dak- en thuislozen krijgen de gelegenheid werkervaring op te doen, zich een dagritme eigen te maken en sociale contacten aan te gaan door het verrichten van zinvol werk tegen een vrijwilligersvergoeding.
De zogenaamde dagloners verrichten direct uitvoerbaar werk voor verschillende opdrachtgevers uit de Nijmeegse samenleving, waaronder de DAR. Dagloners zijn dan ook vaak te vinden in de openbare ruimtes, de wijken om zwerfvuil te rapen. Een even noodzakelijke als milieuontlastende werkzaamheid, die aansluit bij de doelstellingen van de DAR en prima past binnen de pretenties van Nijmegen als groenste stad van Europa.
Beroepskrachten begeleiden de (wisselende) groep dagloners. Werkleiders sturen de groep aan bij de dagelijkse werkzaamheden, twee projectcoördinatoren houden de regie over acquisitie en uitvoering van de aangenomen arbeid.

Jeanette van Mierlo is samen met Marte Kuijpers het aanspreekpunt voor alles wat binnen de Stichting Dagloon speelt. Aan haar zal het estafettestokje worden overgedragen in het tweede deel van het programma van het Duurzaamheidscafé in Lux, omstreeks 20:50u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *