CHALLENGE 2:

Insectenhotels

Samen zijn we Nijmegen European Green Capital 2018 en als we écht willen werken aan een groenere wereld, dan moeten we vooral kinderen inspireren met natuur. Hiervoor moeten we de natuur met wilde bloemen, bijen, vlinders en vogels naar de kinderen brengen. Daar waar jongeren graag spelen; schoolpleinen, parken en ander openbaar groen. Bloemenweides en -tuinen in combinatie met zelf (af) te bouwen insectenhotels en natuur- en milieueducatie is een waardevolle en langdurige aanpak die in de praktijk uitstekend werkt. Stichting NL Bloeit! speelt hierbij de verbindende rol en we hebben reeds diverse toezeggingen voor onze challenge: 24 grote insectenhotels in Nijmegen. Dit zijn CWZ, IrisZorg, Vierdaagsefeesten, Helicon VMBO, ZZG Zorggroep, Radboud Universiteit, Radboud UMC, N.E.C., gemeente Nijmegen en Pluryn. Deze zomer tijdens de Vierdaagsefeesten gaan we samen met de kinderen diverse grote en kleinere insectenhotels bouwen. Wat een feest!

-Wat kan JIJ doen?-

Je kan jouw bedrijf of instelling opgeven en wie weet komen we langs om een insectenhotel te bouwen! Ben je geïnspireerd en wil je zelf aan de slag? Dat kan! Het hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn en niks te kosten. Via deze website krijg je eenvoudige instructies om zelf aan de slag te gaan en via de website van NL Bloeit meer inspiratie. Succes!

foto NL Bloeit 

De Nijmeegse stadsvogeladviseur Jochem Kühnen geeft op zijn website voorbeelden en tips om bijen en wespen een fijn onderdak te bieden, bekijk hier hoe je deze zomer nieuwe vrienden in je tuin krijgt.

Laat het ons even weten als het is gelukt en stuur een foto via de mail of Facebook.

Wil je mee doen aan deze challenge? Mail dan naar de aanjager!

Contact aanjager challenge

 

 


Nieuws over deze challenge:

No Post found