Voedsel als bindmiddel

Van Tuin tot Borg

Vrijdag 6 oktober nam projectleider Elly Janssen het duurzame estafettestokje in ontvangst namens alle betrokkenen bij het initiatief Van Tuin Tot Bord. In de prachtige moestuin tussen de boerenkool bij wijkcentrum ‘de Klokketoren’ waren vrijwilligers en organisatie aanwezig om het stokje over te nemen van het Platform Nijmeegse Woningcorporaties.

Van Tuin Tot Bord gelooft in voedsel als bindmiddel. Wekelijks koken buurtbewoners een verrassend menu met biologische groenten uit de moestuin. Van Tuin Tot Bord verbindt buurtbewoners en biedt mensen mogelijkheden om zelf in hun buurt actief te zijn. Buurtbewoners in een kwetsbare positie werken samen met andere buurtbewoners in de moestuin, in de keuken en in het buurtrestaurant. Van Tuin Tot Bord wil niet alleen ontmoeting faciliteren, wil ook gezond voedsel toegankelijk maken iedereen. Voor een klein bedrag kunnen gasten iedere week in twee buurtrestaurants in Nijmegen Midden een gezonde driegangen maaltijd eten.

Bij Van Tuin Tot Bord werken in 2017 ruim 50 vrijwilligers. Van Tuin Tot Bord vindt dat iedereen erbij hoort en mee moeten kunnen doen. Ze gaan uit van ieders talent en mogelijkheden. Meer dan de helft van de vrijwilligers die meedoen zijn mensen in een kwetsbare positie, bijvoorbeeld met een psychiatrische achtergrond of lichamelijke beperking.  De meeste vrijwilligers en restaurantgasten komen uit Nijmegen Midden en de omliggende wijken in Nijmegen.

Van Tuin Tot Bord is een project van Tandem welzijnsorganisatie in samenwerking met buurtbewoners, Driekracht/Driestroom, het Sociaal wijkteam, Pluryn/het NAH-centrum en het RIBW. Van Tuin Tot Bord wordt mede mogelijk gemaakt door financiering van het Oranjefonds en VSB fonds. Van Tuin Tot Bord doet sinds dit voorjaar mee aan het Oranjefonds Groeiprogramma.

Van Tuin Tot Bord is de 55ste ontvanger van het Duurzame Estafettestokje en het eerste van de themamaand Voedsel in oktober.

www.vantuintotbord.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *