CHALLENGE 1:

#Dare2beFair – Eerlijke handel, eerlijke kleding

Deze challenge draait om meer eerlijke handel en vooral eerlijkere kleding. Inspireer jezelf en anderen om meer eerlijke producten te kopen. Dat kan door met de hashtag #dare2befair een post te plaatsen op sociale media. Bijvoorbeeld door anderen direct uit te dagen, maar ook ter inspiratie, met mooie en duidelijke foto’s. Maakt niet uit op welk platform. Het kan zelfs ook offline!

Voor wie en met welk doel?

Allereerst voor studenten (ROC, HAN, RU), maar iedereen mag meedoen! Ons doel is om in november 2018 ten minste 500 studenten actief te hebben betrokken.

Doe mee en maak kans op een cadeaubon voor eerlijke kleding!

In 2018 gaan we allerlei activiteiten organiseren onder de noemer #dare2befair, zoals gastcolleges en een echte pop-up sweatshop. Je kunt aan deze activiteiten meedoen.

Hoe meer je doet, hoe beter: degenen die op 30 november 2018 het meest hebben gedaan met #dare2befair, die winnen een cadeaubon voor eerlijke of tweedehands kleding. Er zijn 3 bonnen van €50 te winnen!

De pop-up sweatshop

Heb je enig idee hoe je kleding wordt gemaakt? Waarschijnlijk weet je ook wel dat de prijs meestal niet eerlijk is en de omstandigheden ook niet. Om het zelf écht te ervaren, bouwen we een sweatshop na.
Dit is een naaiatelier in arme landen waar mensen onder erbarmelijke omstandigheden onze kleding naaien. Zo willen we meer bewustzijn creëren voor eerlijkere kledingketens. De pop-up sweatshop komt bij verschillende gebouwen op de campussen te staan en in de stad!

Check www.fairtradenijmegen.nl of www.facebook.com/fairtradenijmegen voor alle informatie.


Contact aanjager challenge
Nieuws over deze challenge:

Geen bericht gevonden