Duurzaam Estafettestokje strijkt neer op Landgoed Grootstal

De Eerlijke Winkelroute buigt af naar de Grootstalselaan.

Aan de rand van Nijmegen ligt het al meer dan één eeuw oude Landgoed Grootstal, een plek voor het scheppen, bestendigen of optimaliseren van maatschappelijke waarden.
In het eindigende Green Capitaljaar passen de activiteiten op het Landgoed uitstekend binnen het kader van het laatste thema van de Green Capital Challenges, sociale duurzaamheid.

Het programma van de Groene Vrijdag, 14 december, waarvoor het Landgoed zich heeft aangemeld, laat dat zien. In de ochtend zijn bewoners uit met name de wijken Hatertse Hei en Grootstal uitgenodigd in ‘hun’ moestuin Het Heerlijke Land heggen te planten.
‘s Middags, vanaf 15:00u, wordt op een andere wijze de daad bij het woord duurzaamheid gevoegd: op inspirerende wijze zal het aanwezige publiek uitgedaagd worden en ontdekkingen weten te doen duurzaamheid in het eigen leven toe te laten en vorm te geven.
Informeel, rondom de vuurpotten, zoals de organisatie deze activiteit speels heeft geduid.
(Meedoen aan het middagprogramma is nog mogelijk: Grootstalselaan/zandpad Sint Jacobsweg, 15:00u).

En informeel zal ook de overdracht zijn van het Duurzaam Estafettestokje, passend in de setting van het middagprogramma.
Op voorspraak van de themagroep Sociale Duurzaamheid zullen Kien van Hövell en Joke Feenstra, bewakers en uitvoerders van het gedachtegoed van het Landgoed het stokje overhandigd krijgen uit handen van Caroline de Greef, aanwezig namens Gesuino Poddighe en Marisha Maas, ontwerpers van de Eerlijke Winkelroute.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *