Eerste bijeenkomst Duurzame evenementen

De eerst bijeenkomst vond plaats 16 februari op de Radboud Universiteit. Aanjager Bert Lagerweij moest vanwege een blessure helaas afmelden. Carlo Bruise heeft namens Bert een korte inleiding gegeven. Tijdens de inleiding is kort van gedachten gewisseld.

Na een korte brainstorm sessie werden de aanwezige verdeeld in twee groepen om te praten over twee onderwerpen:

  1. hoe kunnen we met behulp van een tool evenementen verduurzamen
  2. Hoe kunnen we evenementen organisatoren en bezoekers verleiden tot verduurzaming

Ad 1.
Doel wordt een Quickscan te ontwikkelen die voor een evenement aangeeft waar de duurzaamheidsimpact zit en op basis daarvan concrete adviezen en tips kunnen worden verleend. Naast de ‘milieuthema’s’ is het ook van de belang dat de sociale dimensie wordt betrokken, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt markt, vluchtelingen etc..

Er is een subgroep gevormd onder de bezielende leiding van Bart die op 10 maart om 10.30 uur bij elkaar komt in het gemeentehuis.

Ad2
2.1Verleiden van de organisatoren

  • Nijmegen is EGC, Nijmegen en De Stichting Green Challanges willen graag met jou onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om jouw evenement ook de vlag ‘Green Nijmegen Evenement’ te geven. We bieden je een Quickscan aan en samen onderzoeken we dan de mogelijkheden om jouw event verder te verduurzamen
  • Je bent daarmee ook verbonden met de stad en je hoort erbij

2.2 Verleiden van bezoekers

  • Wat je thuis duurzaam doet moet je ook op het evenement kunnen doen (afval, voeding, etc)
  • Het is schoon en veilig, je bent er welkom

Evenementen onder de vlag van ECG moeten het ultieme voorbeeld geven van duurzame evenementen. Hoe hiervoor zorg te dragen moeten we een volgende bijeenkomst bespreken.

Doel is om een bijeenkomst te organiseren met alle organisatoren van evenementen , eind mei, begin juni. Mogelijk bij de Music Meeting, die willen graag verduurzamen heeft de nieuwe directeur Sanne Grijsen al aangegeven aan Bert. In de bijeenkomst zou een soort convenant ondertekend kunnen worden met afspraken over verduurzaming. De 4 daagse feesten en 7 heuvelenloop kunnen daarbij als inspiratoren dienen. Subgroep komt bijeen op 20 februari bij Bert thuis, Vermeerstraat 34.

Erbij zijn op de volgende bijeenkomst woensdag 22 maart wanneer de beide groepen hun uitgevoerde acties presenteren? Meld je aan bij info@greenchapitalchallenges.nl

3 gedachten over “Eerste bijeenkomst Duurzame evenementen

  1. IMSCSEO SEO Firm Singapore Beantwoorden

    IMSC SEO is a Singapore Search Engine Optimization or SEO company that provides SG SEO Services. Their proprietary SEO strategies derived from the Singapore SEO Experts help struggling websites and aspiring business owners to rank their websites higher in multiple search engines like Google , Yahoo and Bing. They provide local and gmb map ranking for businesses in Singapore and around the world. Find more at http://imscseo.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *