Duurzame estafettestokje bij NL Bloeit!

De Green Capital Challenges zijn deze maand aanbeland bij het thema biodiversiteit. In februari stond afval centraal. Daar hadden de leerkrachten van basisschool De Muze de nodige aandacht aan gegeven.
Nu mocht de school het duurzame estafettestokje doorgeven. NL Bloeit! werd gekozen. Dit prachtige Nijmeegse initiatief wil voor velen een werkplaats zijn gericht op investeren in een duurzame en veerkrachtige leefomgeving voor mensen, flora en fauna.
De overdracht van het stokje vond plaats in het klaslokaal van de jongste kinderen van De Muze. De groepsleerkrachten hadden de kinderen voorbereid op de komst van de oprichters van NL Bloeit!, als gebruikelijk bij overdrachten begeleid door enkele hardlopers.
Arjan Vernhout vertelde, in samenwerking met medeoprichtster Marieke Ketelaar, de kinderen over het werk van NL Bloeit!. Aanleggen en beheren van met bloemen en kruiden gevulde weides, bermen en dijken. Mooi zichtbaar in o.a. het Goffertpark en langs de routes van de Vierdaagse.
Maar biodiversiteit gaat ook over bescherming van vlinders, wilde bijen, vogels. Arjan Vernhout liet aan de kinderen een kerkuil zien. Opgezet natuurlijk, maar een voorbeeld van een met uitsterven bedreigde vogel. De kinderen werden uitgedaagd de meegebrachte braakballen uit te pluizen om zo te ontdekken wat de uil zoal gegeten heeft.
Voordat ze daar aan begonnen gaf een van de leerlingen, Revo, het estafettestokje aan Arjan. Aan hem nu om zich voor te bereiden op de volgende overgang tijdens het Duurzaamheidscafé van dinsdag 28 maart.

1 gedachte over “Duurzame estafettestokje bij NL Bloeit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *