Estafettestokje vervolgt weg in circulaire economie

Een halfjaar na de voor Nijmegen succesvolle verkiezing tot Green Capital Of Europe 2018, heeft het Duurzame Estafettestokje zijn weg vervolgd.

Tientallen organisaties en initiatieven uit Nijmegen waren in de afgelopen jaren tijdelijk houder van het estafettestokje. Een grote groep initiatierijke burgers, betrokken bij duurzame en groene activiteiten in de stad, heeft de gemeentelijke delegatie bij de verkiezing in Ljubljana afgelopen zomer ondersteund. Het enthousiasme in deze groep heeft in het najaar van 2016 een programma gebracht met aandacht voor diverse thema’s, die duidelijk raakvlakken hebben met duurzaamheid. Elke maand van het jaar 2017 staat een thema centraal.
Voor januari is dat Circulaire Economie: hergebruik van grondstoffen, maximaliseren van levensduur van gebruiksvoorwerpen en apparaten, onder gebruikmaking van zo min mogelijk energie. Onder belangstelling van de deelnemers van de themagroep werd dinsdagavond 10 januari het estafettestokje overhandigd aan Van der Kallen.
Hugo van der Kallen is ondernemer tevens ontwerper van op pure materialen geënte producten, ontwikkeld in relatie tot de omgeving waar deze voor bestemd zijn, voortdurend rekening houdend met het verbruik van energie. Op zijn website www.circledesign.nl is te zien welke ontwerpen hij maakt. Het estafettestokje werd overhandigd door een delegatie van het hardloopteam dat in Ljubljana actief was. Over enkele weken zal het Duurzame Estafettestokje overgedragen worden aan een volgende houder binnen het thema Circulaire Economie.

Wil je meer weten over Van der Kallen? Neem een kijkje op zijn website:

www.vanderkallen.online
www.red-wood.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *