Green Capital Challenge Circulaire Economie op de markt

Bezoekers aan de markt voor Circulaire Businessmodellen in Arnhem konden er niet omheen. Er gebeurt iets bijzonders in Nijmegen! De Green Capital Challenge Circulaire Economie liet op de markt zien welke challenges zij in petto hebben voor de stad. De uitgestalde e-waste (dank aan de DAR) maakte duidelijk dat we heel veel weggooien waar waarde in zit. De stand werd bemand door Bram van den Groenendaal, Brigitte Bakker en Yvonne Keijzers.

Concrete acties

De Challenge Circulaire Economie gaf informatie over de 2 challenges die in 2018 van start gaan: de productie van stadsmeubilair uit e-waste en de inrichting van een Circulaire Modelwoning. Veel bezoekers waren blij met de concrete acties. ‘Het is mooi dat jullie zo concreet met circulaire economie aan de slag gaan’, was een veel gehoorde reactie.

Inrichting

De markt werd druk bezocht en ook onderling werden er veel nieuwe contacten gelegd. De inrichting van het huis begint vorm aan te nemen, er is inmiddels zicht op vloerbedekking, kleding, lampen, zitmeubilair, een laptop en een koelkast.

De markt werd georganiseerd in het kader van het congres rond het laatste onderzoek van Prof. dr Jan Jonker naar nieuwe businessmodellen.

 

1 gedachte over “Green Capital Challenge Circulaire Economie op de markt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *