Hengstdal: isoleren met behulp van warmtecamera’s

George, Peter en Nicolette maken deel uit van de groep Duurzaam Hengstdal. Duurzaam Hengstdal is een bewonersinitiatief gericht op het verduurzamen van de wijk. “Wij proberen door diverse acties bewoners te ondersteunen bij en het stimuleren tot het verduurzamen van hun woning. Wij kennen de wijk natuurlijk goed, we kennen de huizen goed en we kennen mekaar. Het is een mooie manier om de problemen die er in de toekomst liggen aan te pakken.”

Het budget van Mijn Groene Wijk hebben we besteed aan een warmtebeeldcamera. Met bewoners maken we een afspraak om bij hen thuis langs te komen. Met de warmtebeeldcamera kan worden gekeken waar er mogelijk zwakke plekken zitten in de isolatie. Bewoners kunnen vervolgens met deze gegevens beslissingen nemen om de isolatie van de woning al dan niet te verbeteren.

Als huizenbezitter ben ik heel benieuwd in hoeverre mijn huis geïsoleerd is, waar de meeste warmte eruit gaat en vervolgens hoe dat op te lossen.

Stel er zijn meer bewoners in Nijmegen die ideeën hebben om hun eigen straat of wijk te vergroenen/verduurzamen, wat voor advies zouden jullie hen kunnen meegeven?

“Wat heel slim is om te doen is om eerst eens met je buren te gaan praten. Wat hebben zij al gedaan aan isolatie en verduurzaming? Zo kom je op ideeën en zo kom je ook tot initiatieven om gezamenlijk acties te ondernemen. Gaandeweg doe je kennis op die je aan anderen uit kan lenen. Kennis die zij dan ook kunnen gebruiken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *