Huis voor de Binnenstad beloond voor inzet energiebesparing

De maand september van het Green Capitaljaar is gereserveerd voor het duurzame thema energiebesparing. In het Duurzaamheidscafé van volgende week dinsdag, 25 september, wordt hieraan uitgebreid aandacht besteed.

Aan de eerder dit jaar bedachte challenges heeft met name het Huis voor de Binnenstad actief en ondernemend bijgedragen. Deze instelling, waarin een viertal belangenorganisaties samenwerken (Vereniging Centrum Ondernemers Nijmegen, Koninklijk Horeca Nederland – afdeling Groot Nijmegen, Cultuur Netwerk Nijmegen, Vereniging Eigenaren Commercieel Vastgoed) heeft een winkelroute (de Eerlijke Winkelroute) van duurzame, biologische, eerlijke en tweedehandse ondernemingen in kaart gebracht, is gestart met het project gas(t)vrij, waarbij een koppeling wordt gelegd tussen gasgebruik en onnodig open winkeldeuren en terrasverwarming, en biedt duurzame ondernemers ondersteuning met gerichte marketing.

Voor de themagroep Energiebesparing is het Huis voor de Binnenstad de geschikte opvolger voor het houderschap van het duurzaam estafettestokje.
Het stokje zal worden overgedragen aan het eind van het Duurzaamheidscafé door Thieu Hegger van Stadsbrouwerij De Hemel (het regenwaterbier) aan Turgay Tankir, voorzitter van het Huis voor de Binnenstad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *