Sit & Heat houdt ons groen warm

Overdracht van het stokje van Hengstdal naar Sit & Heat

De maand september staat bij de Stichting Green Capital Challenges in het teken van energiebesparing. Tijdens het Duurzaamheidscafé op dinsdag 26 september ontving het Nijmeegse bedrijf ‘Sit & Heat’ het duurzame estafettestokje. Het bedrijf wil dat de Nijmeegse horeca-ondernemers hun energieverspillende terrasverwarmers inruilen voor hun duurzame terraskussens.

Het bedrijf is alweer de 53ste houder van het stokje!
Oprichter Jorg Rijkschroeff nam het stokje in ontvangst van de bewoners uit Hengstdal. Rijkschroeff timmert aan de weg met zijn onderneming: in Nijmegen hebben al 7horeca-ondernemers de terrasverwarmers ingeruild voor de kussens van ‘Sit & Heat’ en ook buiten Nijmegen krijgt het bedrijf steeds meer voet aan de grond. Goed nieuws, want met deze kussens wordt er 95% energie bespaard ten opzichte van de reguliere terrasverwarmers die vooral de lucht in plaats van het lichaam verwarmen.

In Nijmegen doen nog 21 horecaondernemers mee aan de challenge om ook hun terrasverwarmers in te ruilen voor de kussens. Bedoeling is dat een deel van de investeringskosten wordt opgehaald door crowdfunding. Particulieren kunnen zo bijdragen aan warme én duurzame terrassen: dat zit toch wat lekkerder.

Door een bonnenboekje aan te schaffen voor € 25,- per stuk, steun je de actie en ontvang je bovendien voor meer dan € 200,- korting krijgen bij de deelnemende horecabedrijven.

Lees hier voor meer informatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *