CHALLENGE 3:

Stadsvogels

Insecten trekken vogels aan. Die vogels gaan we een zichtbare plek geven. Dit doen we in nieuwbouwprojecten én in de bestaande stad. We streven voor 2018 naar 100 gierzwaluwstenen in de nieuwbouwprojecten bij Koningsdaal en Hof van Holland en gaan daarvoor aan tafel met de projectontwikkelaars en gemeente. Zo ziet een gierzwaluwsteen eruit:

Daarnaast kunnen particulieren natuurlijk ook zelf een nestkast ophangen! Op naar mooie en goede hangplekken voor de gierzwaluwen!
De Nijmeegse stadsvogeladviseur Jochem Kühnen is de aanjager van deze challenge.

-Wat kan JIJ doen?-

Je kan je school opgeven voor een workshop nestkasten bouwen! Ook kan je zelf aan de slag. Hoe je een nestkast kan bouwen speciaal voor de gierzwaluw vind je hier.

Hier kan je verschillende manieren vinden om andere nestkasten te bouwen. Bovendien staat er hoe je een nestkast bij moet houden. Stuur ons een foto (ook op Facebook) als het is gelukt!

Deze challenge hebben we op 27 maart tijdens het Duurzaamheidscafé officieel afgerond. MAAR je kunt natuurlijk altijd nog aan de slag met de nestkasten en ons benaderen als je meer wilt weten óf geschikte locatie(s) hebt voor de hangplekken.

Stuur dan een mail naar de aanjager!

Contact aanjager challenge

 

 


Nieuws over deze challenge:

No Post found