Top resultaten Wandelen voor Water: kinderen lopen voor kinderen Sri Lanka

Wandelen voor Water Nijmegen - Stichting Kansarmen goede doel - Foto William Moore__

Bijna 400 basisschoolleerlingen uit Nijmegen en omstreken hebben woensdag 21 maart € 8702,- opgehaald met de sponsorloop Wandelen voor Water door het Rivierpark. Tevens is een mooi resultaat dat de kinderen door gastlessen en de loop van 6 km met 6 liter water, “Oef, dit is best zwaar”, zich bewuster zijn geworden van het belang van schoon drinkwater en wc’s. Ook hun ouders en kennissen hebben het een en ander hierover meegekregen. Laten we zeggen zo’n duizend mensen zijn bewuster van Leven met Water. Mooie resultaten Wandelen voor Water Nijmegen -Rivierpark Lentloper - Foto William MooreWandelen voor Water zijn ook drie mooie video’s ( zie verder op deze pagina), waarvan er een gemaakt met drone!  door Nieuws uit Nijmegen.

Met het geld kunnen de watervoorzieningen voor kinderen in het bergdorpje Udamadura in Sri Lanka worden gerealiseerd. En zelfs een ander project voor watervoorzieningen kan deels worden geholpen.

In het kader van de VN WereldWaterdag hebben landelijk ruim 20.000 schoolkinderen geld ingezameld voor waterprojecten in ontwikkelingslanden.

LEERLINGEN VAN BASISSCHOLEN UIT RIJK VAN NIJMEGEN

Op Wandelen voor Water Nijmegen 180321 - meedoen met riksja - foto Cor Litjens21 maart was het weer gelukkig redelijk: droog en niet al te koud, dus de loopomstandigheden voor de kinderen waren gunstig. Aan het eind zijn ze letterlijk in het zonnetje gezet dat door de aanvankelijk grijze lucht brak. Toppers zijn het de kinderen van de deelnemende basisscholen uit Nijmegen: Brakkenstein, De Klumpert en De Lanteerne en De Uitdaging (Oosterhout) en De Wieling (Haalderen).
En zelfs kinderen die niet konden lopen, deden toch mee. dankzij de vrijwilligers van Fietsen Alle Jaren met hun riksja’s.

Wandelen voor Water Nijmegen - Green Capital Challenge kar -Rivierpark - foto Sandra CoolsMOOIE SAMENWERKING ROTARY CLUBS EN GREEN CAPITAL CHALLENGE WATER

Wandelen voor Water in Nijmegen was georganiseerd door meerdere Rotary clubs (Nijmegen, Nijmegen-Zuid en Rijk van Nijmegen Lingewaard –Bemmel) samen met de Green Capital Challenge Water. Blij zijn de organisatoren ook met de mooie publiciteit zoals de video van Nieuws uit Nijmegen met drone! beelden en een reportage door streekomroep RN7. Hierdoor krijgen nog meer mensen iets mee van het belang van water en hoeveel Nijmegen heeft in het Rivierpark.

TROTS OP RESULTATEN WANDELEN VOOR WATER

Wandelen voor Water Nijmegen - brug Oversteek- foto Pat HillMooie resultaten Wandelen voor Water Nijmegen op een rij:

 • Het opgehaald bedrag: € 8702 (met de bijdrage van Stichting de Wilde Ganzen erbij € 13.000).
 • Het goede doel: watervoorzieningen voor kinderen in het bergdorpje Udamadura in Sri Lanka kan worden gerealiseerd.
 • Ongeveer duizend mensen in het Rijk van Nijmegen (kinderen, ouders en kennissen) zijn bewuster van het belang van water.
 • Een prachtige wandeling voor kinderen en begeleiders door het Rivierpark en rond de Spiegelwaal…langs en over water, over bruggen waaronder de Oversteek.
  Wandelen voor Water Nijmegen- Rivierpark - foto William MooreVoor meerderen was het een eerste kennismaking met het fraaie natuur- en recreatiegebied dat is ontstaan door de Nevengeul van de Waal. Een zogenoemd klimaatadaptatieproject.
 • Een mooie ervaring voor kinderen en alle betrokken waaronder zo’n 60 vrijwilligers.
 • Mooie foto’s en video’s door vrijwilligers en nieuwsmedia en ten behoeve van Nijmegen Green Capital.

Realisatie watervoorzieningen voor kinderen in Sri Lanka

Het opgehaalde bedrag van de sponsorloop wordt met 50% verhoogd door de Stichting Wilde Ganzen. Het totale bedrag komt dan uit op iets meer dan € 13.000. Hiermee kunnen niet alleen de kinderen van de school Vidyapradena in het bergdorpje Udamadura in Sri Lanka aan schoon drinkwater en wc’s worden geholpen. Ook kan nog een ander project worden geholpen aan watervoorzieningen van het bedrag. Jan van der Steen van de Stichting Kansarmen Sri Lanka was natuurlijk super blij met het resultaat.

Veel vrijwilligers maken mooi evenement

Wandelen voor Water Nijmegen - bruggen Rivierpark- foto Pat Hill Zonder vrijwilligers is de sponsorloop Wandelen voor Water niet mogelijk. De organisatoren (vrijwilligers) bestaande uit meerdere Rotaryclubs Nijmegenen van de Green Capital Challenge Water, zijn trots op de kinderen, het opgehaalde bedrag en op de ongeveer 50 andere vrijwilligers die de loop Wandelen voor Water hebben mogelijk gemaakt.
Marcella Moves heeft een lekkere warming-up verzorgd en wethouder Renske Helmer (o.a. onderwijs) gaf het startschot met een toeter!
Helemaal uit Den Haag was Chris Amsinger van de landelijke organisatie van Wandelen voor Water: Aqua for All gekomen om mee te lopen en te zien hoe we het in Nijmegen doen en hoe mooi dit is. Cultuurspinnerij De Vasim was een leuke start- en aankomstlocatie. Fijn natuurlijk ook dat er sponsoren zijn, zoals Lidl met bananen!
Prachtige resultaten Wandelen voor Water voor alle betrokken, het goede doel en meer mensen bekend met Leven met Water!

Wandelen voor Water Nijmegen- Vasim tekst met flessen - drone foto Nieuws uit Nijmegen_ Multibeeld Media ProductiesMeer info:

De reporters Sam en Stijn van ROC Nijmegen maakten voor Green Capital Nijmegen dit videoverslag.

3 gedachten over “Top resultaten Wandelen voor Water: kinderen lopen voor kinderen Sri Lanka

 1. businessindallas.ga Beantwoorden

  hey there and thank you for your info – I’ve certainly picked up anything new from right here. I did however expertise several technical issues using this site, since I experienced to reload the web site lots of times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web host is OK? Not that I’m complaining, but slow loading instances times will often affect your placement in google and can damage your quality score if ads and marketing with Adwords. Well I am adding this RSS to my email and can look out for much more of your respective fascinating content. Make sure you update this again soon..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *