CHALLENGE 3:

LED’s do it in Neerbosch-oost

Met de gemeente wordt een challenge aangegaan door een deel van de openbare verlichting in Neerbosch-Oost uit te rusten met energiezuinige LED-verlichting.

Het bedrijf Ziut heeft van de gemeente Nijmegen de verantwoordelijkheid gekregen om de openbare verlichting in Nijmegen te onderhouden en energiezuiniger te maken. De gemeente Nijmegen en Ziut gaan vanwege de Green Capital Challenge snel aan de slag om de lichtmasten in het noordelijk deel van Neerbosch-Oost en in de Fanfarestraat dit jaar nog uit te rusten met LED-lampen. Het gaat hier om 180 lichtmasten en een besparing van 23.000 kwh per jaar, wat gelijk staat aan het stroomverbruik van 5 a 6 huishoudens voor het noordelijke deel van de wijk. Voor de Fanfarestraat gaat het om 24 lichtmasten en een besparing van z’n 4.000 kwh per jaar.

Woningcorporatie de Gemeenschap doet tevens mee aan de challenge door de verlichting in het woningcomplex Toonladder aan de Fanfarestraat te vergroenen met LED-verlichting. In totaal worden hier 200 lampen vervangen. Op het dak van de Toonladder worden 4 zonnepanelen gelegd zodat de openbare verlichting van de Fanfarestraat helemaal energieneutraal is.

 Nu Ziut en woningcorporatie de Gemeenschap de openbare verlichting verduurzamen roepen we de bewoners op ook bij te dragen aan een energiezuinige wijk. Dat kan op een zeer laagdrempelige wijze. Tijdens het wijkfeest Viva Symphonica op 23 september kunnen bewoners van Neerbosch-Oost hun oude lampen gratis inruilen voor nieuwe LED-lampen. Meer informatie volgt ter zijner tijd.

-Wat kan JIJ doen?-

Woon je in Neerbosch-Oost en wil je meedoen, meld je dan aan bij onze contactpersoon. Anderen kunnen natuurlijk bijdragen door zelf LED-lampen aan te schaffen. De Green Capital Challenges hebben een aantrekkelijke kortingsactie lopen. LED-lampen en andere besparingsmaatregelen zijn met maar liefst 25% korting te bestellen op deze site.

 

Contact aanjager challenge


Nieuws over deze challenge: