Basisscholen besteden aandacht aan afval met Madame Poubelle

Madama Poubelle

”Hallo, ik ben Madame Poubelle, en ik ken de woorden ‘onbruikbaar’ en ‘afval’ niet. Heb je mijn prentenboek ontvangen op school?” Madame Poubelle wil de wereld een klein beetje leuker maken. Dat wil ze samen met anderen doen. Madame Poubelle is misschien anders dan jij, een beetje vreemd eigenlijk, maar wel aardig. Hier zie je haar:

Alle basisscholen in Nijmegen hebben van de gemeente het lespakket met prentenboek van Madame Poubelle ontvangen. Op eenvoudige wijze brengt zij duurzaamheid onder de aandacht bij de leerlingen van groep 1 tot en met 3. Het prentenboek staat vol met verhaaltjes welke uitnodigen tot gesprekken op verschillende thema’s. Er staat zelfs een toneelscript in waarin de leerlingen eigen afval leren te hergebruiken.

Nijmegenaar Joris Leijten bedacht Madame Poubelle in samenwerking met zijn moeder.

Basisschool De Muze is hier deze maand druk mee aan de slag gegaan. Zie hieronder wat zij vinden van Madame Poubelle:

Het lespakket is gratis te bestellen via De Bastei. Neem ook eens een kijkje op de website van De Bastei. De Bastei nodigt scholen en klassen uit mee te doen met onze Challenges. Zo proberen ze scholen aan te sporen om deze maand afval te besparen. Ze willen dat leerlingen nadenken over hun broodtrommels en pakjes drinken maar ook over welk afval het snelst verteerd. Nila kan bijvoorbeeld worden ingehuurd voor een gratis gastles.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *