OPROEP: De Nijmeegse Afval Challenge

Hi!

Wij zijn Nila en Esmee en wij organiseren namens Green Capital Challenge de Nijmeegse Afval Challenge ofwel leven met aanzienlijk minder afval!

Dit jaar zullen we deze challenge een aantal keer organiseren. We beginnen altijd op een maandag, omdat maandagen daar nou eenmaal geschikt voor zijn. 1 April beginnen we weer! Vanaf die maandag gaan we 30 dagen proberen ons afval te verminderen. We willen voorop stellen dat het geen wedstrijd is. Dat betekent dat er geen winnaars en ook geen verliezers zijn. Iedere Nijmegenaar kan meedoen ongeacht je afvalproductie op dit moment.

We inspireren de mensen die een extra uitdagingen willen maar als het niet in je levensstijl past is een bewustwording met wat kleine veranderingen ook een winst. Het draait er vooral om te laten zien dat het leuk, goed voor het milieu en de portemonnee kan zijn! We kunnen nu dus niet zeggen dat deze Challenge draait om helemaal geen plastic of restafval want dat zal voor iedereen verschillend zijn. Jullie krijgen elke dag instructies en tips via Facebook of via de e-mail. Dit zou bijvoorbeeld kunnen zijn: zoek in je kastjes naar iets dat kan dienen als een broodtrommel of neem eens je eigen zak mee naar de bakker. Hier staan dan tips bij die betrekking hebben op winkels in Nijmegen. Waar kan je bijvoorbeeld producten kopen zonder verpakking? Handig!

Nila leeft al een jaar zonder afval in Nijmegen en heeft dus enorm veel ervaring. Via Facebook en email kunnen jullie haar vragen stellen. Omdat we straks gezamenlijk in een Facebookgroep zitten kunnen we ook elkaar helpen!

Natuurlijk willen we dat zoveel mogelijk Nijmegenaren meedoen! Het lijkt ons leuk dat jij, als je klaar bent met de Challenge, 2 nieuwe mensen uitdaagt die de maand erna de Challenge aangaan. Wij willen deze challenge namelijk 10 keer organiseren, het hele jaar dus, elke maand opnieuw. Tot 2018 het European Green Capital Jaar.

Je kan je opgeven door lid te worden van de groep de Nijmeegse Afval Challenge op Facebook of je kan een e-mail sturen naar communicatie@greencapitalchallenges.nl.

 

1 gedachte over “OPROEP: De Nijmeegse Afval Challenge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *