Update: De Nijmeegse Afval Challenge

We zijn inmiddels op dag 17 en willen jullie even updaten!

De Kick-off op Plastic Fantastic was erg geslaagd. Harriët Tiemens, Birgit Hendriks en Nila en ik mochten allemaal spreken. Harriët over hoe Nijmegen de award European Green Capital in ontvangst mocht nemen. Birgit over Green Capital Challenges en Nila en ik over de challenge.

Nila vertelde haar eigen verhaal hoe zij opgroeide in Indonesië en daar de vervuilde stranden zag. Lees dit verhaal hier. Verder kwamen de voorbereidingen op de challenge aan bod:

  • Check je eigen restafval: wat produceer je eigenlijk? Waar kan dat minder?
  • Bel je DAR en vraag om een GTF-bak als je deze nog niet hebt
  • Begin met het kijken naar wat je koopt: waar zit plastic om en waar niet?
  • Probeer singe-use spullen niet meer te kopen
  • Breng voortaan je eigen spullen (zoals een koffiekop) mee

We kregen een aantal aanmeldingen en vragen, Nila mocht het estafettestokje ontvangen maar het belangrijkste we hadden het leuk!

De dagen erna zijn wij zelf de stad ingegaan om foto’s te maken en hebben een dag bij elkaar gezeten om overal over na te denken en de eerste challenges te maken. We zijn op maandag 20 februari van start gegaan met 100 mensen via Facebook en 40 mensen via de e-mail. Dit hadden we echt niet verwacht. Wij waren blij!

Hier een voorbeeld van de foto’s die Nila gemaakt heeft speciaal voor De Nijmeegse Afval Challenge. De mensen in de Facebookgroep en over de e-mail zijn erg enthousiast.

De challenge wordt in totaal 10 keer georganiseerd. Hier alle data:

1 – 20 februari 2017
2 – 27 maart 2017 –> door ziekte in de familie van Nila zal deze datum verschuiven naar 1 april. Ook andere datums zullen hierdoor eventueel verschuiven. 
3 – 1 mei 2017
4 – 5 juni 2017
5 – 10 juli 2017
6 – 14 augustus 2017
7 – 18 september 2017
8 – 23 oktober 2017
9 – 27 november 2017
10 – 1 januari 2018
We willen jullie uitnodigen om mee te doen! Meld je aan bij de Facebookgroep De Nijmeegse Afval Challenge of meld je aan via communicatie@greencapitalchallenges.nl. Nodig vooral ook al je vrienden, familie, collega’s en kennissen uit om mee te doen :D!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *