De Nijmeegse Stadsquiz – De Challenges gaan de wijk in!

Nijmegen is European Green Capital 2018!

Dat zal u als bezoeker van deze website vast niet ontgaan zijn, maar er zijn helaas ook nog veel mensen in Nijmegen die hier (vrijwel) niks van mee krijgen. Het zijn namelijk vooral mensen die het van huis uit al leuk vinden om met duurzaamheid bezig te zijn, die zich nu ook mengen in de evenementen in het kader van Green Capital.

Om daar verandering in te brengen en ook de mensen te bereiken die minder actief bezig zijn met duurzaamheid, gaan wij nu met Green Capital Challenges de wijken van Nijmegen in met De Nijmeegse StadsQuiz.

Deze pubquiz, georganiseerd voor en door bewoners van een wijk, heeft als doel zoveel mogelijk mensen op een leuke en toegankelijke manier meer te weten te laten komen over duurzaamheid en Green Capital. Om de quiz laagdrempelig te houden, zullen niet alle rondes betrekking hebben op deze thema’s, maar ook meer ‘standaard’ onderwerpen worden aangesneden als Nijmegen algemeen, sport, muziek en natuurlijk de wijk waarin de quiz georganiseerd wordt.

De eerste editie van de Nijmeegse StadsQuiz zal worden georganiseerd in Neerbosch-Oost. Hier wordt momenteel een team van bewoners uit de wijk geformeerd. Zij zullen, ondersteund door innovatiebureau Lentekracht en quizbedrijf Upbeatles, de komende weken de allereerste editie van de quiz verder gaan organiseren en vormgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *