Duurzaam Estafettestokje naar Anselien School

Anselien School
Johan Joren van Wijkatelier Lindenholt overhandigt het stokje aan Anselien School

Onder de klanken van de Beatles’ Magical Mystery Tour (1967) betraden tientallen belangstellenden en bewoners uit de Spoorbuurt afgelopen dinsdagavond de woning, die vanaf nu bekend zal staan als de eerste circulaire woning van Nederland. De kleuren van 1967 zijn ook terug te vinden in het fraai ingerichte huis aan de Van Diepenbrockstraat 22. Verschillende bedrijven, creatieve bewoners uit Nijmegen hebben van bestaande materialen prachtig en functioneel vorm gegeven huiselijk meubilair en andere attributen geschapen.

Voor Anselien School, gesteund door de themagroep Circulaire Economie van Green Capital Challenges, een uitdaging het huis, dat door de woningcorporatie De Gemeenschap na duurzame renovatie als ontmoetingsplaats is bestempeld, geheel naar haar originele ideeën aan te kleden.
Algemeen uitgangspunt voor Studio School is de biofilische visie op de woon- en werkomgeving. Mensen gedijen het beste in een natuurlijk milieu. De ontwerpfilosofie brengt de natuur van buiten naar binnen.

Het Duurzaamheidscafé van deze avond, gepresenteerd door Miel Verstappen, die met enkele leerlingen ruim 200 belangstellenden aanwezig in de gymzaal van basisschool De Muze een heel “apart gevoel van binnen” verschafte, bood enkele leden van de themagroep de gelegenheid hun creatieve ideeën toe te lichten. Stadsmeubilair spruit voort uit slim gesorteerd plastic en elektronica, en de modelwoning dus, die na de tijdelijke decoratie (een maand) met de “groene” ambtsketen (goud, zilver gehaald uit telefoons, stofzuigers, broodroosters) om de hals van aanjager Yvonne Keijzers, nog druk werd bezocht.

Maar de meeste aandacht ging uit naar Anselien School die voor haar aanstekelijke werkwijze door de themagroep Circulaire Economie was aangewezen voor het nieuwe houderschap van het duurzame estafettestokje. Johan Joren van Wijkatelier Lindenholt, in december houder geworden in het kader van sociale duurzaamheid, overhandigde het aan haar onder luid applaus van het publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *