Duurzaam Estafettestokje naar initiatief Eetbaar Nijmegen

De maand oktober staat in het teken van de challenges rond het thema voedsel, alle gericht op minder vlees eten, geen voedsel verspillen en kiezen voor biologische producten en duurzaam voortgebracht voedsel bij voorkeur uit de regio.

De website Eetbaar Nijmegen geeft een handzaam en uitnodigend overzicht waar duurzame voedselproducten worden aangeboden, op welke wijze tuinen kunnen worden ontwikkeld en hoe mensen met elkaar in verbinding kunnen komen rond het thema voedsel.
Buurtmoestuinen, volkstuinen, schooltuinen, biologische restaurants, vegetarische workshops, het is een kleine greep uit de talloze initiatieven die in en rond Nijmegen bestaan. Ook de eigen tuin (voor of achter) kan in een handomdraai tot een eetbare tuin worden getransformeerd. Daar kunnen de initiatiefnemers achter de website op verzoek gerichte acties en aanwijzingen voor leveren.

De sturende kracht achter Eetbaar Nijmegen is Karla Mulder. De themagroep Voedsel van de Green Capital Challenges wil haar graag eren met het Duurzaam Estafettestokje.

De overdracht vindt plaats in het pand O42, tijdelijk een onderkomen voor de medewerkers van de Nieuwe Winkel, het afgelopen zomer gesloten restaurant aan de Hertogstraat dat een nieuw onderkomen heeft gevonden in het voormalige Weeshuis aan de Hessenberg. (De voorbereidingen daar zijn in volle gang).
De samenwerking tussen de buurman uit de Hertogstraat Fastfoodrestaurant Wally heeft geresulteerd in een nieuw initiatief Wally Groente Pop-Up Restaurant. Groenten staan centraal, vegetarische en veganistische maaltijden prijken in hoofdzaak op de menukaart. Het is genieten in O42.

De overdracht vindt plaats op maandag 29 oktober om 19:15u.
Maarten Mulder zal namens het Huis voor de Binnenstad het stokje overhandigen aan Karla Mulder aan het eind van haar met enkele collega’s genoten maaltijd in het restaurant aan de Oranjesingel 42.

Het Duurzaamheidscafé in Lux van dinsdag 30 oktober (20:00u), een dag later, belicht het thema voedsel op verschillende manieren. Ook kunnen de bezoekers (ticket reserveren is nodig) kennis nemen van de resultaten van de challenges.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *