Duurzaam estafettestokje voor animator Pim de Ridder

Het Windpark Nijmegen-Betuwe is vandaag 15 juni, de eerste dag van het Energie Blowlandsfestival, al voor de derde keer het decor van de overdracht van het duurzaam estafettestokje. De coöperatie WindpowerNijmegen mocht al in 2014 de tijdelijke bezitter zijn, een halfjaar later was het park de gelegenheidslocatie voor de overdracht aan de Nijmeegse energieleverancier Huismerk Energie.

Nu leek het de themagroep Energie-opwekking van de Green Capital Challenges een terechte keuze de animator van zoveel energiebruisende ideeën in het licht te stellen. Het zonlicht, beter gezegd, want de plannen om na de komst van de vier molens op het park een zonnecentrale van zo’n 17.000 panelen aan te gaan leggen, zijn in volle ontwikkeling.
En zoveel meer, gedegen en geavanceerde toepassingen voor nieuwe en slim georganiseerde energiebronnen, die op het festival aanbod kwamen. Met de lancering van het platform Burgers Geven Energie werd de eerste dag afgesloten, gevolgd door de overdracht door een drietal studenten van de organisatie van de Groene Week, houder van het stokje vanwege het thema Evenementen in de maand mei.

De studenten kregen de gelegenheid hun evenement nog eens toe te lichten, net als de coördinator Duurzaam Estafettestokje, die tot ieders blijdschap Pim de Ridder, animator en vormgever van wat over enige tijd het Energielandschap De Grift zal gaan heten, naar voren mocht vragen om het stokje te komen ontvangen.

Hij, Pim de Ridder, bestuurslid van  Stichting Wiek-II, was zeer verrast met het eerbetoon.

 

jvw // juni.2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *