Eerste bijeenkomst Circulaire Economie

Na de overdracht van het estafettestokje in het stadhuis begon de bijeenkomst van de Challenge Circulaire Economie. Hierbij waren 16 mensen aanwezig, inclusief een aantal studenten..! De circulaire economie is een onderwerp waar veel interesse voor is vanuit allerlei hoeken. Dit viel ook op in het voorstelrondje. Na de kennismaking werd de groep verdeeld in verschillende groepjes van voor brainstormsessies.  Centraal hierbij stond de vraag: hoe kunnen wij het bedrijfsleven en inwoners van Nijmegen betrekken bij het onderwerp circulaire economie?

Al snel werd er hard nagedacht. Er kwamen verschillende ideeën naar boven. Moest de diensteneconomie onder aandacht worden gebracht of toch beginnen bij afval is grondstof?

Wat er grofweg naar boven is gekomen is het volgende:

  • De stad als ruimte voor urban mining: van afval naar grondstof. Dit is verschillende kanten op uitgewerkt. Zo werd het idee genoemd om speeltoestellen te maken uit plastic e-waste wat de mensen zouden kunnen inzamelen.
  • Er wordt aansluiting gezocht bij de DAR. Yvonne en haar team zouden willen onderzoeken of het ook mogelijk is om mensen te belonen voor het inleveren van afval. Het is immers een grondstof!
  • Kijken of er aansluiting kan worden gezocht bij de e-waste race
  • De overgang naar de diensteneconomie zichtbaar maken door te kijken naar wat er al is en dit zichtbaar te maken in een ‘huurwinkel’ in het centrum waar ook contracten afgesloten kunnen worden.
  • Aansluiting zoeken bij Repaircafés voor een gereedschapdepot en trainingen in reparatie.
  • Nijmegen aansluiten bij het Betonakkoord.

Alle betrokkenen kunnen een maand nadenken over deze ideeën en kijken wie er eventueel kunnen aanhaken bij een volgende bijeenkomst.

Denk jij dat ze wat hebben aan jouw stem? Meld je aan via yvonnekeijzers@greencapitalchallenges.nl

1 gedachte over “Eerste bijeenkomst Circulaire Economie

  1. businessindetroit.ga Beantwoorden

    I’ve been surfing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. In my view, if all site owners and bloggers made good content as you did, the net will be much more useful than ever before.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *