Eerste bijeenkomst Sociale Duurzaamheid & Bingo

Eerste bijeenkomst Sociale Duurzaamheid & Bingo

De eerste themabijeenkomst van de challenge Sociale Duurzaamheid & Bingo  heeft plaatsgevonden. Vooralsnog denken zo’n 10 mensen actief mee met aanjager Dirk-Wim in ‘t Hof. De eerste bijeenkomst draaide om het leren kennen van elkaar en het toelichten van de activiteiten van de Stichting Green Capital Challenges. Inhoudelijk werd er nagedacht over het actief maken van burgers en de inhoud van het begrip sociale duurzaamheid.

“Binnen het thema sociale duurzaamheid staat de eigen kracht van mensen centraal. Want waar mensen op lokaal niveau meer samenwerken, worden ze minder afhankelijk van overheidsinstanties en grote instituten, is men beter bestand tegen (sociaal-economische) tegenslagen en neemt de betrokkenheid met de eigen leefomgeving toe.”

Wat zijn Dirk-Wim en zijn team van plan?

Ze willen de huidige burgerinitiatieven erkennen, waarderen en vieren. Initiatieven zoals Maatjes, Music Meeting en hulp aan asielzoekers willen zij allemaal in beeld brengen. Deze initiatieven worden nu soms nog belemmerd door procedures en bureaucraten bij ondernemingen en overheid, welke co-creatie, inspraak en medezeggenschap nog belemmeren. Dit willen Dirk-Wim en zijn team gaan verbeteren!

Natuurlijk is ook nagedacht over de bingo. De gedachte achter de bingo is dat dit Nijmegenaren verleidt tot meer samenwerking, concrete acties en resultaat. Hiervoor willen zij een (digitale) bingokaart gaat ontwikkelen. Hier moet per onderdeel (duurzaam inkomen, energiebesparing, afval etc.) overzichtelijk worden hoe iedereen hier aan bij kan dragen. Duurzaam gedrag zal zo worden beloond. Voor de ontwikkeling van de bingokaart wordt een ontwerpwedstrijd uitgezet bij lokale ontwerp- en communicatiebureaus.

Ben jij ook benieuwd hoe ze dit willen doen en wil je meedenken op 16 januari? Stuur een mailtje naar: dirkwiminthof@greencapitalchallenges.nl

1 gedachte over “Eerste bijeenkomst Sociale Duurzaamheid & Bingo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *