Estafettestokje in handen van Karla Mulder

Wally Groente Pop-Up Restaurant aan de Oranjesingel 42 laat er geen misverstand over bestaan: groente is de basis voor een voedzame, geur- en kleurrijke maaltijd, maar bovenal is groente duurzaam. Zeker als je je daarbij laat leiden door de vindingrijke aanpak van Eetbaar Nijmegen.

Karla Mulder, de vrouw achter de website Eetbaar Nijmegen, in klein gezelschap aan de eettafel te vinden van het pop-up restaurant, was zeer blij met het Duurzaam Estafettestokje dat zij ter plaatse kreeg overhandigd uit handen van Maarten Mulder, manager bij Huis voor de Binnenstad de houder in de afgelopen maand.

De overhandiging kan, samen met het Duurzaamheidscafé over voedsel van dinsdag 30 oktober, beschouwd worden als afsluiting van het thema voedsel, geïnitieerd door Green Capital Challenges.

Maar daar gaat het niet bij blijven.

De afgelopen maand heeft ook gediend om het aanbod van vegetarische en vegan-gerechten bij de Nijmeegse horeca te vergroten. De vegetarische donderdag is op talloze plaatsen in de menu’s zichtbaar geweest.
Vanaf 1 november zal deze dag bekend staan onder de naam Donderdag Veggiedag.
Nijmegen omarmt daarmee dit Belgische initiatief en sluit als eerste Nederlandse stad aan bij vele andere Europese steden. Een filmpje wijst de weg naar andere eetpatronen.

En Wally Groente Pop-Up Restaurant hoort daar uiteraard bij.
Op 1 november zijn belangstellenden er welkom voor de eerste Donderdag Veggiedag, Oranjesingel 42, 18:00u.
Voor eigen rekening uiteraard, maar wel met de mogelijkheid van een gratis kaartje voor het Filmhuis O42 bij een besteding van meer dan 15 euro.

 

jvw // okt.2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *