Duurzame estafettestokje van Flora naar Fauna

In het Duurzaamheidscafé van dinsdag 28 maart was ruim aandacht voor biodiversiteit. Het belang van de variatie van de biologische soorten werd door diverse sprekers op kleurrijke wijze aan een volle zaal opgediend.
Economie in dienst van ecologie. De centrale gedachte dat de wereld meer bewoners kent dan alleen mensen, dat het ene levende niet zonder het andere kan. Wees je ervan bewust leef bewust.
Biodiversiteit, speels vereenvoudigd tot het verhaal van bloemetjes en bijtjes, waarin de overdracht van het duurzame estafettestokje zeer paste.

Arjan Vernhout van de Nijmeegse organisatie NL Bloeit! hield een warm pleidooi voor het belang van bloemenweides. Het bevorderen in ieders leefomgeving van een rijke schakering aan flora zal de aantrekkingskracht van de stad vergroten. Voor de inwoners, voor de bezoekers, en niet alleen aan de randen en in de parken maar ook in de straten.

Hij overhandigde het estafettestokje aan Jochem Kühnen, actief binnen Vogelbescherming Nederland, en bekend als stadsvogeladviseur. In enkele Nijmeegse stedenbouwprojecten wist hij zich met verve succesvol toegang te verwerven. En met hem de vogels, zoals de gierzaluw waarvoor hij in de gevels en onder de daklijsten duurzame behuizingen aanbracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *