Estafettestokje voor brouwer regenbier

De snikhete zomer heeft het groen op veel plaatsen uit de stad doen verdwijnen. Maar de titel Green Capital of Europe is er niet door in gevaar gekomen. Nijmegen mag nog vier maanden deze titel uitdragen.

De Green Capital Challenges pakken de draad op en stellen op zondag 2 september twee thema’s centraal. Op het eiland Veur Lent aan de Spiegelwaal vindt tussen 11.00 tot 17.00 uur het Flowlandsfestival plaats, een speciaal DuurzaamheidscafĂ© . Een goede gelegenheid om het Duurzaam Estafettestokje over te dragen.

Pim de Ridder, opgewekt door zoveel zomerzon, als belangrijke vertegenwoordiger van Windpark Nijmegen de laatste houder, komt het stokje brengen. Rond 16:00u zal het worden overgedragen aan Stadsbrouwerij De Hemel. Thieu Hegger heeft in samenwerking met Rainbeer Parapluvius, bier met regenwater als basis, gebrouwen.

De themagroep Water ziet hierin een goed voorbeeld van het bewust gebruik maken van regenwater in combinatie met de aandacht voor overlast die regen in toenemende mate veroorzaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *