GCC Circulaire Economie maakt uitstap naar Arnhem

De Green Capital Challenge Circulaire Economie is op 18 mei 2017 te vinden op de Markt Circulaire Economie nabij de Eusebiuskerk. De deelnemers aan de Challenge laten hier graag laten zien hoe de Challenge Circulaire economie vorm krijgt. De Challenge Circulaire Economie is onderdeel van de Green Capital Challenge, die door inwoners van Nijmegen is opgezet naar aanleiding van Nijmegen Green Capital 2018.

Doel van de Markt Circulaire Economie is om bezoekers kennis te laten maken met praktijken rond de circulaire economie. Van koffie tot tafels, van vervoer tot voedsel. Toegang tot deze markt is gratis.

E-waste en modelwoning

De Challenge Circulaire Economie kent 2 initiatieven: de eerste is om van e-waste, ingezameld bij scholen, nieuwe producten te maken. De tweede is een circulaire inrichting van een Modelwoning in Nijmegen, die in 2018 het hele jaar door bezocht kan worden. Daarvoor zoekt de Challenge bedrijven die hier circulaire producten willen tentoonstellen.  Deelnemers aan de Challenge gaan graag in gesprek met bezoekers en andere standhouders over het initiatief.

Op de markt worden in vier stands doorlopend presentaties gegeven door standhouders en andere circulaire initiatieven.

Start van de markt 13.00 uur. In de ochtend vindt de Conferentie Circulaire Businessmodellen plaats in de Eusebiuskerk. Hier zal onder meer Prof. Jan Jonker, hoogleraar duurzaam ondernemen aan de Radboud Universiteit,  resultaten tonen van het landelijke onderzoek naar de Circulaire Economie.

1 gedachte over “GCC Circulaire Economie maakt uitstap naar Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *