Geen natte voeten meer in Hengstdal

We hielden het nèt droog tijdens de 52e overdracht van het duurzame estafettestokje. Dit keer vond de overdracht plaats in Hengstdal, afgelopen zaterdag 2 september. De bewonersgroep nam het estafettestokje in ontvangst tijdens het buurtfeest voor de gezamenlijke afkoppeling van het regenwater van 20 huizen in de Ahornstraat, de Hengstdalseweg en de Corduwenerstraat.

Stokje in Hengstdal

De naam zegt het al: Hengstdal ligt in een dal. Voor de bewoners in de buurt betekende dit dat ze bij hevige regenbuien regelmatig last hadden van wateroverlast. Al het regenwater stroomde naar het laagste punt en het riool kon het simpelweg niet aan.

Zo ongeveer om het jaar had de buurt last van ondergelopen souterrains met vele euro’s aan schade tot gevolg. Eef Klaassen en Jeroen Jansen namen daarom het initiatief om gezamenlijk de woningen af te koppelen en zo het riool te ontlasten. Met hulp van de gemeente en goed werk van aannemer Ben Niels is het gelukt om dit project te realiseren en begin maart is het werk opgeleverd.

Meer informatie over het afkoppelen van regenwater en subsidiemogelijkheden vind je op de website van Waterservicepunt Nijmegen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *