Groenewoud: Verbeteren afvalscheiding studentencomplex Hoogeveldt

Sezin, Eleni en Yrsa willen het probleem verbeteren omtrent afval en recycling. Ze willen sowieso duidelijkere borden en posters die aangeven welk type afval waar moet worden aangeboden. Daarnaast moeten deze borden en posters aan kunnen geven wat je als bewoners moet doen als een container vol zit. Bekijk hieronder het filmpje

Ook is het, voornamelijk voor internationale studenten, van belang dat hen wordt verteld welke items wel en niet bij het plastic+ mogen. Momenteel is de Dar-website namelijk nog volledig in het Nederlands. Mocht er ten slotte uiteindelijk een GFT-optie beschikbaar zijn voor de bewoners van Hoogeveldt, dan hopen ze die aantrekkelijk te kunnen maken.

“Het is vooral belangrijk omdat we graag duurzaam willen leven. Men woont nu ook in een tijd waarin we zien dat het van groot belang is om daarmee bezig te zijn en ik ben van mening dat dit een complex is waar we afvalscheiding kunnen verbeteren. Vooral dit soort kleine initiatieven zullen een grote impact hebben op onze (duurzame) leefomgeving.

De oplossingen die op Hoogeveldt worden aangedragen kunnen zeker worden doorgetrokken naar alle andere SSH&-complexen. Het werkt daar namelijk op een soortgelijke manier zoals hier op Hoogeveldt, waardoor we dezelfde maatregelen kunnen gaan implementeren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *