Het Duurzame Estafettestokje reist door op Flowlands

De eerste editie van Flowlands op zondag 2 september op het Eiland trapte af met een verrassing voor aanjager en medeorganisator Harriette Laurijsen. Zij ontving, compleet tot haar verrassing, het duurzame estafettestokje van Pim de Ridder, als belangrijke vertegenwoordiger van Windpark Nijmegen.

Harriette Laurijsen is duurzaamheidsco├Ârdinator bij het Radboud UMC. Daar spant zij zich al jaren in voor duurzame zorg in Nijmegen. En ze is ook aanjager van het thema Zorg en Bewegen van de Green Capital Challenges.

En er werd zeker veel bewogen deze middag. Er waren workshops SUP YOGA, hoelahoepen, yoga, synchroonzwemmen, beachvolleybal en nog veel meer. De hele dag stond in het teken van bewegen op, in en rondom het water van de Spiegelwaal. Aan het eind van de middag werd het tijd voor een biertje en ook dit sloot helemaal aan bij het thema.

Thieu Heggers van Stadsbrouwerij De Hemel nam namelijk het estafettestokje weer over Harriette. Stadsbrouwerij De Hemel heeft namelijk een heel speciaal biertje gebrouwen tijdens het Green Capital jaar, genaamd: Parapluvius.

Dit bier is gebrouwen met Hemelwater en hiermee vestigt hij de aandacht op regenwatergebruik. Water dat vaak gewoon het riool instroomt, maar dat ook prima te gebruiken is voor andere doeleinden. Zoals het brouwen van bier, al komt daar uiteraard nog wel een heel zuiveringsproces bij kijken. Het brouwen van dit biertje heeft Thieu ook bewuster gemaakt. Hij denkt nu na hoe verder om te gaan met het gebruik van water in het brouwproces. Het was een heerlijke afsluiting van een prachtige zonnige middag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *