IKEA levert producten voor Modelwoning Circulaire Economie

Eén van deze Challenges van de werkgroep Circulaire Economie is het inrichten van een modelwoning met circulaire producten en diensten. Lees er meer over bij de challenge zelf!

IKEA laat in het project graag zien hoe zij haar producten duurzamer maakt en doneert een deel van de inrichting. Maandag 4 september haalden teamleider Yvonne Keijzers en ontwerper Hugo van der Kallen de producten op, waaronder een bank gemaakt uit petflessen, de ALSEDA voetenbank, gemaakt van bananenbladeren en de RINGSKÄR waterbesparende kraan.

Met de Modelwoning Circulaire Economie wil het team inwoners en bedrijven van Nijmegen laten zien hoe circulaire economie er in de praktijk uit ziet. Ook willen de initiatiefnemers bereiken dat mensen zich realiseren dat hun afval uit waardevolle grondstoffen bestaat.

Binnen de circulaire economie worden grondstoffen zoveel mogelijk hergebruikt. Duurzaamheid en circulaire economie zijn thema’s waar ook IKEA intensief aan werkt.  Zo wordt het dak van de vestiging in Duiven nu geheel voorzien van zonnepanelen. Sinds 2009 investeerde het bedrijf maar liefst € 1,5 miljard in wind- en zonne-energie op de IKEA gebouwen.

In heel 2018 toegang tot de Modelwoning, kom kijken!

In januari 2018 opent de Modelwoning in de Spoorbuurt, die geheel is ingericht op basis van de principes van de circulaire economie. Tot eind 2018 kan iedereen de woning komen bezichtigen. De woning wordt in 2018 gebruikt voor allerlei kleinschalige activiteiten, zoals huiskamerconcerten, lezingen en bijeenkomsten.

Breed gedragen door leveranciers

Van allerlei kanten meldden leveranciers zich om mee te doen met het project. Zo levert Interface tapijt dat is gemaakt uit visnetten en laat Auping zien hoe ver het bedrijf is met het circulair maken van de bedden. Andere bedrijven die meedoen zijn: Gispen, Desko, Cartoni Design, Interstuhl, Recover-E, Plokko, Circulicht, Bosch, Hugo, Van Hulley, Het Goed en SWAP. De woning wordt beschikbaar gesteld door Woningcorporatie De Gemeenschap.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Yvonne Keijzers, Teamleider Challenge Circulaire Economie, mobiel 06-21896986. E-mail: yvonnekeijzers@greencapitalchallenges.nl

Vlnr: Eefje Notten, sociaal ambassadeur van Ikea Duiven; Yvonne Keijzers, Teamleider Challenge Circulaire Economie, Hugo van der Kallen, teamlid en ontwerper en Chris Gevers Deynoot, Commercial Activity Leader Ikea

2 gedachten over “IKEA levert producten voor Modelwoning Circulaire Economie

  1. businessindallas.tk Beantwoorden

    I¡¦ll right away take hold of your rss feed as I can not in finding your e-mail subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you have any? Please allow me realize so that I may subscribe. Thanks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *