Overdracht duurzaam estafettestokje in Studentenkerk

Van 14 tot en met 17 mei staan duurzaamheid en milieu centraal tijdens De Groene Week, een initiatief van enkele verenigingen verbonden aan de Radboud Universiteit en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

CHECK (Charitatieve en Culturele Koepel), AKKU Duurzaam en Cultuur op de Campus hebben een 4-daags festival georganiseerd in en rond de Studentenkerk aan de Erasmuslaan.
Op dag 2 is het programma van het Duurzaamheidscafé ingeruimd, dat in het teken staat van het thema evenementen, het vijfde van het Green Capitaljaar. Vertegenwoordigers van o.a. de Vierdaagse feesten, Music Meeting en de introductieweek voor studenten, brengen verslag uit van de challenges, waaraan zij zich een jaar geleden hebben verbonden via een convenant in het kader van de Green Capital Challenges. In totaal zijn 28 evenementen bij dit convenant betrokken.

De dubbelrol van de Groene Week valt onmiddellijk op: groen aangestuurd evenement met als centraal onderwerp een schoon milieu en een leefbare wereld. Voor de themagroep Evenementen van de Green Capital Challenges de uitgelezen organisatie voor het nieuwe houderschap van het befaamde duurzaam estafettestokje.

De overdracht vindt plaats aan het eind van het Duurzaamheidscafé (aanmelding) in de Studentenkerk, Erasmuslaan 9a, dinsdag 15 mei omstreeks 21:50u. Het stokje zal de kerk bereiken per fiets, de Nijmeegse afdeling van Swapfiets, de intussen alom aanwezige leasefiets met de blauwe band, aan wie het stokje tijdens de mobiliteitsmarkt in april werd overhandigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *