Wolfskuil: Vergroenen, regenwater afkoppelen en anders benutten

Al meerdere keren hebben bewoners van de Mirtestraat hinder ondervonden van hevige regenval. Bij het kruispunt van de Mirtestraat en de Varenstraat ontstaat vaak een grote plas water. De hevige regen heeft zelfs al eens geleid tot ondergelopen kelders van een aantal woningen. De waterproblematiek is onder meer te wijten aan de openbare ruimte die veel steen kent, iets waar overigens het gehele stadsdeel Nijmegen-West mee te kampen heeft. Om dit probleem aan te pakken willen de bewoners de straat gaan vergroenen. Dit moet gaan gebeuren middels enkele plantenbakken en één extra boom.

Bovendien zal door meerdere huishoudens regenwater worden afgekoppeld om vervolgens opgevangen te worden in regentonnen. Dit opgevangen water kan door de bewoners bijvoorbeeld worden gebruikt voor in de tuin.

regenton mirtestraat

Ook zal door de afkoppeling het riool worden ontlast tijdens extreme regenbuien. Niet onbelangrijk is dat het groen de woonomgeving prettiger zal maken en zal zorgen voor meer ontmoetingen tussen bewoners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *