Bladruimactie Zwanenveld

Eerder deze maand is samen met bewoners van de rode en blauwe flat in Zwanenveld wederom een opruimactie georganiseerd. Het betrof dit keer een bladruimactie. Deze actie was de laatste van een reeks van drie opruimacties die dit jaar met bewoners en stakeholders in en rondom de flats wordt georganiseerd in het kader van de challenge “Afvalproblematiek hoogbouw Dukenburg”.

Net zoals bij de eerdere acties draaide het niet alleen om schoonmaken, maar ook om gezellig samenzijn met de buren. Hiervoor was op de parkeerplaats bij de flats weer een tent neergezet. Dit keer met daarbij een springkussen om de aandacht van kinderen te trekken en wederom de pipowagen van de gemeente.

Daarbij waren weer wat (sta)tafels en banken geplaatst waar bewoners samen konden genieten van vers gebakken oliebollen. Vervolgens is vrijwel de hele groep met harken, grijpers, bezems en zakken op verschillende plaatsen op de parkeerplaats zwerfafval, blad en overig groenafval gaan opruimen. Deze opzet, gefocust op blad en dus met oliebollen en springkussen, is wederom in samenspraak met een groep actieve bewoners tot stand gekomen. Ook konden bewoners weer in gesprek met mensen van Dar, Talis, en gemeente Nijmegen.

De reacties en indrukken van de actie zijn uiterst positief. Niet alleen was het aantal bewoners opnieuw groter dan bij de vorige actie (26 om 16), er waren ook verschillende bewoners die nog niemand anders op de bijeenkomst kenden en zodoende nieuwe contacten opdeden. Daarnaast hing er een uiterst positieve en gezellige sfeer. Dit werd onderstreept door reacties van betrokken bewoners. De actie trok daarnaast ook duidelijk de aandacht bij niet-deelnemende flatbewoners.

Ter afsluiting van dit Green Capital jaar gaan we nu verder met alle betrokken partijen en bewoners bespreken hoe we de energie die we hebben opgebouwd gedurende het jaar kunnen verankeren voor de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *